Ontwikkelingen collectiviteitskorting? PNOzorg denkt met u mee

Over enkele jaren verdwijnt, op last van de overheid, de collectiviteitskorting helemaal. PNO wil werkgevers met een collectiviteit helpen bij het blijven ondersteunen van hun werknemers en hun gezondheid. Waarde toevoegen aan een collectieve verzekering wordt dus nog belangrijker.

Terug
PNOzorg Tekenaar werkt aan blauwdruk.jpg

25 nov 2020

Over enkele jaren verdwijnt, op last van de overheid, de collectiviteitskorting helemaal. PNO wil werkgevers met een collectiviteit helpen bij het blijven ondersteunen van hun werknemers en hun gezondheid. Waarde toevoegen aan een collectieve verzekering wordt dus nog belangrijker.

Het is nu officieel: de minister voor Medische Zorg en Sport heeft besloten om een eind te maken aan collectiviteitskortingen op de basisverzekering.

Deze korting is ooit in het leven geroepen zodat zorgverzekeraars voor bepaalde groepen verzekerden gezondheidsbevorderende afspraken konden maken. De kostenbesparing die daar het gevolg van was, konden ze dan teruggeven in de vorm van een korting.

Niet overzichtelijk
De minister ziet echter dat in veel gevallen de prijs voor alle verzekerden werd verhoogd, waarna een korting werd gegeven voor bepaalde groepen. Ook werd de overzichtelijkheid voor verzekerden er met allemaal verschillende kortingen niet beter op.

Met ingang van dit jaar is de maximale korting al teruggeschroefd naar 5 procent. De korting verdwijnt volledig op 1 januari 2023.

Geen korting meer. Wat nu?
Dan is de vraag: wat is straks nog het nut van een collectiviteit? Voor de korting hoeven verzekerden het dus niet meer te doen. Maar collectiviteiten blijven wel erg geschikt om extra diensten te bieden aan verzekerden: betere dekking bijvoorbeeld, maar vooral ook meer dienstverlening op het gebied van preventie.

En PNO kan hierbij helpen.
PNO is dé partner in mentale gezondheidszorg. Zo hebben wij veel ervaring met het ondersteunen van werknemers op mentaal vlak. Bijvoorbeeld bij het voorkomen van burn-outs. Ook hebben wij een uitgebreid netwerk van geselecteerde zorgverleners om direct mee samen te werken, mocht er toch iemand uitvallen. Ook kunnen werkgevers met een dashboard inzicht krijgen in beïnvloedbare zorgkosten binnen hun organisatie. Op basis hiervan kunnen we bepalen op welke thema’s we preventieve zorg en trainingen kunnen aanbieden aan een organisatie.

Ook interessant voor medewerkers
Voor medewerkers is PNO ook een interessante partner, omdat wij vrije zorgkeuze hoog in het vaandel hebben staan en de beste aanvullende verzekeringen in de markt kunnen bieden. Ook bieden wij zo extra snelle toegang tot zorg voor medewerkers, waardoor ze sneller weer inzetbaar zijn. Tenslotte bieden wij WerkFit, een extra aanvullende dekking voor bij PNO verzekerde medewerkers. Zij krijgen een gratis module met aanvullende arbeidsgerelateerde dekkingen. Wel moet een medewerker ook aanvullend bij ons verzekerd zijn om hiervoor in aanmerking te komen.

Op deze manier is het einde van de collectiviteitskorting geen ramp en kunnen we werkgevers en medewerkers ook vanaf 2023 blijven helpen bij hun gezondheid.