Coronavirus: informatie voor verzekerden

Het coronavirus raakt ons allemaal. Door COVID-19 staat uw gezondheid mogelijk op het spel en moet u uw leefstijl aanpassen. Niet fijn, maar het is even niet anders.

Terug
PNOzorg Man aan tafel op smartphone 650px.jpg

7 apr 2020

Als PNOzorg volgen wij de situatie rondom de uitbraak van het coronavirus dan ook op de voet. Graag vertellen we wat we achter de schermen doen in deze uitdagende tijden. Want ook – of juist – nu blijven we u helpen en inspireren bij een goed en gezond leven.

Grote waardering voor alle zorgverleners

In de eerste plaats hebben we grote waardering voor de inzet en flexibiliteit van alle artsen, verpleegkundigen, ziekenhuizen en hun medewerkers. Zij moeten nu alle zeilen bijzetten om de noodzakelijke zorg te kunnen (blijven) geven. Met de meeste zorgverleners werken we al jaren samen. We doen er alles aan om hen in deze periode extra te helpen.

We slaan de handen ineen

Zo maken we met andere zorgverzekeraars en brancheverenigingen plannen en afspraken. Daardoor kunnen zorgverleners al hun aandacht besteden aan de zorg zelf en hebben ze zo min mogelijk last van financiële onzekerheden of administratieve zaken.

We staan voor u klaar

Onze medewerkers werken nu vanuit huis. Zij staan klaar om u te woord te staan en u verder te helpen via telefoon, e-mail, chat en sociale media. Zo bent u ook in de komende periode verzekerd van onze persoonlijke en hoogwaardige dienstverlening. En uiteraard staan wij ook klaar om vragen van zorgverleners en verzekeringsadviseurs te beantwoorden.

Op onze website vindt u een handig overzicht met veelgestelde vragen over het coronavirus. Ook kunt u zich laten inspireren via onze kanalen op Twitter en Facebook. Daar leest u nu bijvoorbeeld tips van voormalig topschaatser Jochem Uytdehaage om lichamelijk en mentaal fit te blijven. In onze nieuwsbrief later deze week beantwoordt een huisarts in een vlog de belangrijkste corona-vragen.

Thuisleven en gezondheid

Voor nu is niet ziek worden het belangrijkste, maar ook fit en gezond blijven is voor veel mensen op dit moment een extra uitdaging. Inmiddels werken velen vanuit huis en is onze bewegingsvrijheid beperkt. Wat doet dit met onze mentale en fysieke gezondheid? Welk effect heeft sociale onthouding en thuisleven op de gemoedstoestand en lichamelijke conditie van Nederlanders? En hoe kunnen we dit positief beïnvloeden? Daar gaan wij onderzoek naar doen, zodat we iedereen in Nederland – juist onder deze uitdagende omstandigheden – kunnen blijven helpen en inspireren bij een goed en gezond leven.

Iedereen de komende tijd veel kracht en gezondheid toegewenst.

Meer informatie?

Bekijk ook: