Betalingsachterstand

PNOzorg Jonge vrouw aan het bellen_web.jpg

Heb je (bijna) een betalingsachterstand?

Voorkom een betalingsachterstand
Lukt het niet om op tijd je zorgpremie of medische kosten te betalen? Spreek dan zo snel mogelijk een betalingsregeling met ons af. Dan kun je het openstaande bedrag in termijnen betalen.

Vraag direct een betalingsregeling aan. Of neem contact op met het Service Center om een betalingsregeling af te spreken.

Toch een betalingsachterstand?
Dan krijg je van ons een aanmaning. Je kunt dan betalen of alsnog een betalingsregeling aanvragen. Betaal je dan nog niet of spreek je geen betalingsregeling af? Dan schakelen wij een incassobureau in. Je krijgt dan te maken met extra kosten.

Wij kunnen je verzekering(en) beëindigen wegens wanbetaling
Loopt de betalingsachterstand op tot 2 maanden premie? Dan doen wij een voorstel voor een betalingsregeling. Accepteer je dat niet? En betaal je ook het openstaande bedrag niet? Dan beëindigen wij jouw verzekering(en). Wij doen dit als je 4 maanden premieachterstand hebt. Je betalingsachterstand verdwijnt hiermee niet. Je moet de verschuldigde premie nog steeds betalen. De basisverzekering van verzekerden onder de 18 jaar blijft wel actief.

Je kunt na de beëindiging alleen bij ons terugkomen als:

  • dit de eerste beëindiging vanwege wanbetaling was en
  • je binnen 30 dagen na de beëindiging de hele achterstand betaalt.

Betaal je na 30 dagen dan moet je een nieuwe aanvraag doen voor een verzekering bij ons.

Als je niet aan deze voorwaarden voldoet, ben je niet meer verzekerd voor zorgkosten. Je bent verplicht een zorgverzekering te hebben. Daarom moet je je bij een andere zorgverzekeraar aanmelden voor een nieuwe verzekering.

We helpen je graag. Het Service Center is bereikbaar op  030 639 62 62

PNOzorg man beitelt in leisteen.jpg

Wat kun je zelf nog doen?

Zorgtoeslag
Misschien heb je recht op zorgtoeslag. Die vraag je aan bij de Belastingdienst.

Zelf schulden regelen
Voor informatie over hoe je je inkomsten en uitgaven op elkaar kunt afstemmen, kun je kijken op zelfjeschuldenregelen.nl.

Schuldhulpverlening
Bij blijvend geldtekort kun je hulp vragen van een schuldhulpverlener. De gemeente weet wat de mogelijkheden zijn. Of kijk op de site van de branchevereniging voor schuldhulpverlening: www.nvvk.eu.

Zorgverzekeringslijn
De Zorgverzekeringslijn.nl geeft onpartijdig advies als je moeite hebt met het betalen van de zorgverzekeringspremie, en kan je in contact brengen met de juiste instantie. Het telefoonnummer is 0800 64 64 64 4.