Declaratie indienen

Declaratie indienen

Als je bij een arts, specialist, ziekenhuis of apotheek bent geweest, krijg je in sommige gevallen een rekening. Wanneer wij je zorgkosten vergoeden, dan kun je de rekening bij ons declareren. Wij streven ernaar om declaraties binnen vijf werkdagen aan je te betalen. Wil je weten welke zorgkosten wij precies vergoeden? Kijk voor meer informatie bij alle vergoedingen.

Hoe declareer je medische kosten?

Je kunt je medische kosten declareren:

  • via de PNOzorg app
  • online
  • per post
PNOzorg Vrouw zit tegen muur met smartphone.jpg

Declareren met de PNOzorg app

Bij PNOzorg streven wij ernaar om je zorgkosten zo snel mogelijk te vergoeden. Met de gratis PNOzorg app gaat het declareren van je zorgrekeningen via je smartphone nog sneller en eenvoudiger. Hoe het werkt? Maak met je telefoon een foto van de originele rekening en stuur deze naar ons toe. Binnen enkele dagen verwerken wij de nota.

Een ander voordeel is dat je met de app altijd je zorgpas bij de hand hebt. Want ga jij de deur nog uit zonder je smartphone?

Meer functies

De PNOzorg app geeft ook inzicht in de status van het eigen risico en in de afhandeling van je declaraties. Daarnaast heeft de app nog een paar handigheidjes: zo kun je bijvoorbeeld meer zorgpassen aanmaken in één app (dit kan alleen als jij de polishouder bent). Dus ook de facturen en declaraties van je gezin kun je via dezelfde app indienen. Naast de zorgpasgegevens bevat de app belangrijke telefoonnummers zoals een hulpnummer voor in het buitenland en het telefoonnummer van de PNO ZorgConsulent.

Wil je ook digitaal gaan declareren? Download de gratis app! 

Ga direct naar PNOzorg app downloaden

Download de app
PNOzorg Ontwerper tekent op laptop.jpg

Online declareren

Online declareren gaat snel en gemakkelijk vanuit MijnPNO, jouw beveiligde en persoonlijke omgeving op de PNOzorg-website. Als je in het bezit bent van DigiD met sms-code of als je gebruik maakt van de DigiD app, kun je direct inloggen op MijnPNO.

Hoe werkt het? Ga in MijnPNO naar de optie 'Online declareren' en vul je gegevens in. Voeg een scan van de originele rekening toe en verstuur je declaratie digitaal. Je declaratie vind je direct terug in MijnPNO zodat je de afhandeling ervan kunt volgen.

Ga direct naar MijnPNO

MijnPNO

Per post declareren

Bij PNOzorg kun je jouw medische kosten ook declareren per post. Hoe dat werkt?

  • Vul een geprinte versie van het declaratieformulier in. Je kunt één formulier gebruiken voor alle verzekerde personen die op dezelfde polis verzekerd zijn.
  • Van elke declaratie stuur je een originele zorgnota mee. Dat geldt ook voor declaraties van medische kosten uit het buitenland. Kopieën en aanmaningen kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.
  • Stuur je declaratie in een envelop per post naar:

PNOzorg
Declaratiebehandeling
Postbus 463
3990 GG Houten

Zodra je declaratie bij ons binnen is gekomen, ontvang je een nieuw declaratieformulier en de declaratiespecificatie.

Declareer je per post?

Gebruik dan:

Zittend ziekenvervoer
Wil je een vergoeding voor zittend ziekenvervoer? Dan dien je dit eerst bij ons aan te vragen via het onderstaande formulier:

Vervolgens gebruik je voor het declareren van zittend ziekenvervoer het volgende speciale declaratieformulier:

Heb je geen rekening ontvangen?
Dan hoef je verder niets te doen. We betalen de vergoeding direct aan je arts, specialist, ziekenhuis of apotheek.

Let op: declareren kan tot drie jaar nadat de betreffende behandeling heeft plaatsgevonden. Het gaat dus niet om de datum waarop je de rekening hebt ontvangen. Wel raden we je aan om nota's zo snel mogelijk na ontvangst in te dienen. Zo voorkom je dat je achteraf te maken krijgt met onverwachte kosten.

Ga direct naar brochures en formulieren

formulieren downloaden