Kraamzorg aanvragen

Als u zwanger bent, heeft u recht op kraamzorg. Tijdens die bijzondere periode vlak na de bevalling geeft de kraamverzorgende moeder en kind zorg. Hoe vraagt u de kraamzorg aan? Bent u verzekerd voor een kraampakket en hoe vraagt u deze aan? Wij leggen het u graag uit.

Hoe vraagt u kraamzorg aan?

Wij adviseren u om zo snel mogelijk (uiterlijk de 16e week van uw zwangerschap) kraamzorg aan te vragen wanneer u weet dat u zwanger bent. U kunt de volgende stappen nemen om kraamzorg aan te vragen:

  • zoek via de zorgzoeker met uw postcode en huisnummer eenvoudig een kraamzorgorganisatie bij u in de buurt
  • als u een kraamzorgorganisatie heeft gevonden. Neem dan contact met deze kraamzorgorganisatie op om de aanvraag te regelen. De contactgegevens staan in de zorgzoeker
  • heeft u de kraamzorg aangevraagd? Dan regelt de kraamzorgorganisatie uw aanmelding. Dan regelt de kraamzorgorganisatie uw aanmelding. In veel gevallen komt het voor dat de kraamzorgorganisatie rechtstreeks bij ons de declaraties zal indienen. Stuurt de kraamzorgorganisatie de declaraties naar u toe? Dan kunt u deze zelf indienen via MijnPNO of de PNO-app.
  • heeft u nog vragen? Dan helpt de Kraamzorg Service u graag

 

Snel en eenvoudig uw kraamzorg regelen
U kunt via de zorgzoeker met uw postcode eenvoudig een kraamzorgorganisatie bij u in de buurt zoeken.

Kraamzorg aanvragen

 

Bekijk alle vergoedingen voor kraamzorg

Tip: vraag een kraampakket aan

In het kraampakket zitten producten die onmisbaar zijn wanneer u thuis bevalt en voor tijdens de kraamweek.

Wordt het kraampakket vergoed?
Heeft u een aanvullende verzekering PNO Plus of hoger? Dan wordt deze vergoed. Bekijk de vergoeding Kraampakket. Dit pakket moet u nog wel zelf aanvragen. Bent u niet aanvullend verzekerd? Dan kunt u ook zelf een kraampakket aanschaffen. Dit kan via de onderste knop 'Kraampakket zelf aanschaffen'. Daarnaast kunt u ook een kraampakket aanschaffen bij de drogist of apotheek.

Kraampakket aanvragen >  
Kraampakket zelf aanschaffen >

Veelgestelde vragen kraamzorg