Toestemming vragen voor verpleging en verzorging thuis

Zo vraagt u toestemming voor verpleging en verzorging thuis (wijkverpleging).

Wanneer moet u toestemming vragen

U moet vooraf toestemming vragen als u naar een zorgverlener gaat die niet door ons gecontracteerd is. Of een zorgaanbieder gecontracteerd is kunt u opzoeken in de Zorgzoeker.

Zo vraagt u toestemming

Toestemming vragen voor uzelf
Voordat u verpleging en verzorging thuis krijgt, moet altijd een hbo-gediplomeerd verpleegkundige of een hbo-gediplomeerd kinderverpleegkundige beoordelen welke zorg u nodig heeft, en op welke momenten. Dat noemen we de indicatiestelling. De indicatie is onderdeel van een zorgplan. Deze moeten beide actueel zijn.

De verpleegkundige die de indicatie stelt, vult ook het aanvraagformulier in, samen met u of met uw (wettelijk) vertegenwoordiger. Op het aanvraagformulier staat welke informatie wij nodig hebben. U moet bijvoorbeeld altijd het zorgplan meesturen. Zorg dat alles op het formulier is ingevuld.

Waar stuurt u de aanvraag naar toe?
U kunt uw aanvraag aan ons sturen via het contactformulier op deze website.

Of per post naar:

PNOzorg
Afdeling Machtigingen
Postbus 459
3990 GG Houten

Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, krijgt u binnen 7 dagen bericht over onze beslissing.

Toestemming vragen voor uw cliënt
U heeft geen overeenkomst met ons

Dan is vooraf toestemming van ons nodig. Onze verzekerden zijn zelf verantwoordelijk voor het vragen van die toestemming. Zij rekenen wel op uw medewerking.

Toestemming vraagt u met het aanvraagformulier verpleging en verzorging thuis . U kunt dit, samen met uw cliënt, of de (wettelijk) vertegenwoordiger, invullen. Op het aanvraagformulier staat welke informatie wij nodig hebben. U moet bijvoorbeeld altijd het zorgplan meesturen. Zorg dat u alles op het formulier invult.

Waar stuurt u de aanvraag naar toe?
U kunt de aanvraag rechtstreeks aan ons sturen. Graag zelfs. Dit kan via het contactformulier op deze website. Secure Mail gebruiken kan ook. Informeer naar de mogelijkheden via verplegingenverzorging@pnozorg.nl.

U kunt de aanvraag ook per post sturen:

PNOzorg
Afdeling Machtigingen
Postbus 459
3990 GG Houten

Twijfelt u over wat vergoed mag worden? Onze medewerkers van de afdeling declaratiebehandeling kunnen u verder helpen. Zij zijn telefonisch te bereiken via 030 639 62 62.

De zorg kan meteen starten
Vaak moet de zorg meteen starten. Bijvoorbeeld als bij ontslag uit het ziekenhuis thuis zorg nodig is. Dat kan, ook als wij nog geen toestemming hebben gegeven.

Let wel op dat de indicatie en het zorgplan klaar moeten zijn binnen 7 dagen nadat de zorg is gestart. De vergoeding kan niet verder terug gaan dan deze 7 dagen.

Het kan gebeuren dat bij de behandeling van uw aanvraag blijkt dat wij niet alle zorg mogen vergoeden. Dan moet u dat deel zelf betalen. Stuur ons uw aanvraag daarom zo snel mogelijk.

Wilt u meteen zekerheid? Dan adviseren wij u naar een gecontracteerde zorgaanbieder te gaan.

Goed om te weten