Stoppen met roken

We weten allemaal dat roken ongezond is. Twijfelt u tussen overstappen naar de elektrische sigaret of helemaal stoppen? Wij ondersteunen u bij het stoppen met roken.

Vergoedingen A-Z

Wat u vergoed krijgt

Wilt u graag stoppen met roken en lukt dat niet alleen? Dan kan uw huisarts, verloskundige of medisch specialist u helpen met korte ondersteunende adviezen.

Voor intensievere begeleiding kunt u deelnemen aan een stoppen-met-rokenprogramma. Dat is gericht op stoppen met roken door verandering van uw gedrag. Professionals helpen u met advies, persoonlijke coaching, telefonische coaching of een groepstraining. Eventueel in combinatie met nicotinevervangers, zoals nicotinepleisters of nicotine zuig- of kauwtabletten, of met geneesmiddelen zoals Nortrilen, Zyban of Champix.

Voor een stoppen-met-rokenprogramma kunt u terecht bij:

De basisverzekering vergoedt:
  • korte ondersteunende adviezen, en
  • 1 keer per kalenderjaar een stoppen-met-rokenprogramma, met de daarbij voorgeschreven nicotinevervangers en geneesmiddelen

Wilt u liever deelnemen aan één van de onderstaande programma’s? Dat kan. De aanvullende verzekeringen Optimaal en hoger vergoeden:

  • lasertherapie
  • Allen Carr-training
  • training De Opluchting (videotraining, e-mailtraining of open training van één dag)

Vergoeding per verzekering

1 keer per jaar, met nicotinevervangers/geneesmiddelen

Lasertherapie, Allen Carr-training, training De Opluchting

Lasertherapie, Allen Carr-training, training De Opluchting

Lasertherapie, Allen Carr-training, training De Opluchting

Wat u zelf betaalt

Geen eigen bijdrage

Voor deze zorg betaalt u geen eigen bijdrage.
Hoe werkt dat?

Geen eigen risico

Het eigen risico geldt niet voor het stoppen-met-rokenprogramma (inclusief voorgeschreven nicotinevervangers en geneesmiddelen) dat onder de basisverzekering valt. Voor de 3 programma’s die onder de aanvullende verzekering vallen, geldt ook geen eigen risico. 
Hoe werkt dat?

Dit moet u zelf doen

U heeft geen verwijzing nodig

Voor het stoppen-met-rokenprogramma heeft u geen verwijzing nodig. Voor de 3 programma’s die onder de aanvullende verzekeringen vallen ook niet.

Voor de nicotinevervangers en de geneesmiddelen moet u een voorschrift hebben

Voor de nicotinevervangers en geneesmiddelen die bij de behandeling horen moet u een voorschrift hebben van uw huisarts. Of van een medisch specialist, verloskundige of verpleegkundig specialist. Die laatste 3 moeten een aanvraagformulier invullen. U stuurt dit formulier mee met de declaratie.

Goed om te weten

De algemene regels gelden voor alle zorg en voor iedereen. Er staat bijvoorbeeld in wat nooit wordt vergoed. En welke wijzigingen u moet doorgeven.
Hier is gebruikelijke zorg: de zorg die verpleegkundigen, verloskundigen, huisartsen en medisch specialisten normaal gesproken verlenen. Eenvoudig als het kan, ingewikkelder als het nodig is.

Heb je vragen? Wij helpen je graag.

Het Service Center is bereikbaar via 030 639 62 62 op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur

Vergoedingen A-Z
`

Declareer jij je zorgkosten al via de PNOzorg app?

Meer over de app