Oedeem- en littekentherapie door de huidtherapeut

Heeft u klachten door lymfoedeem of een litteken? Een huidtherapeut kan u hiervoor behandelen.

Vergoedingen A-Z
2020

Vergoeding per verzekering

 

 

 

 

 

 

 

Wat u vergoed krijgt

Lymfevaten voeren het vocht af uit uw lichaam. Als ze door bijvoorbeeld een operatie of bestraling minder werken, kunt u oedeem krijgen. Dan hoopt het vocht zich op. Dat kan pijnlijke zwellingen en stijve gewrichten geven, waardoor u moeilijker beweegt. Lymfoedeemtherapie kan helpen het vocht weer af te voeren.

Ook littekens kunnen last geven bij het bewegen, of ander ongemak veroorzaken. Met littekenmassage wordt de huid rondom het litteken versoepeld en de doorbloeding gestimuleerd.

Heeft u lymfoedeemtherapie of littekentherapie nodig? Wat u vergoed krijgt, hangt af van welke verzekering u heeft en naar welke therapeut u gaat.

Gaat u naar een (oedeem)fysiotherapeut of een oefentherapeut? Daarvoor geldt de vergoeding Fysiotherapie en oefentherapie tot 18 jaar of Fysiotherapie en oefentherapie vanaf 18 jaar.

Gaat u naar een huidtherapeut? Dan geldt de vergoeding die u nu leest.

De basisverzekering vergoedt oedeem- en littekentherapie door een huidtherapeut bij lymfoedeem en bij littekenweefsel van de huid al dan niet na trauma. Tot 18 jaar zijn dat alle behandelingen. Bent u 18 jaar of ouder? Dan vergoedt de basisverzekering vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen vergoedt de basisverzekering niet.

De aanvullende verzekeringen Beter en hoger vergoeden ook lymfoedeem- en littekentherapie door een huidtherapeut. Een arts moet dan wel hebben vastgesteld dat de aandoening:

  • een negatief effect heeft op uw dagelijks functioneren, of
  • u ernstig beperkt in de belangrijkste bewegingen, uw persoonlijke verzorging of uw mobiliteit

Hier kunt u terecht

Wat u zelf betaalt

Geen eigen bijdrage

Voor deze zorg betaalt u geen eigen bijdrage.
Hoe werkt dat?

Het eigen risico

Voor de zorg die onder de basisverzekering valt, geldt het eigen risico. Voor de zorg die onder de aanvullende verzekering valt, geldt geen eigen risico.
Hoe werkt dat?

Goed om te weten

De algemene regels gelden voor alle zorg en voor iedereen. Er staat bijvoorbeeld in wat nooit wordt vergoed. En welke wijzigingen u moet doorgeven.
Hier is gebruikelijke zorg: de zorg die (oedeem)fysiotherapeuten en huidtherapeuten normaal gesproken bij lymfoedeem of littekens verlenen. Eenvoudig als het kan, ingewikkelder als het nodig is.
Bij ons heeft u optimale keuzevrijheid. U kiest zelf naar welke zorgverlener u gaat. In kwaliteitsregisters vindt u informatie die u bij uw keuze kan helpen.

Heeft u nog vragen?
Neem gerust contact op met ons Service Center via telefoonnummer 030 639 62 62
(maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur, Facebook of Twitter)

Vergoedingen A-Z
`

Declareer jij je zorgkosten al via de PNOzorg app?

Meer over de app