Stoppen met roken

We weten allemaal dat roken ongezond is. Wij ondersteunen u bij het stoppen met roken.

Vergoedingen A-Z

Vergoeding per verzekering

1 keer per kalenderjaar


 


Wat u vergoed krijgt

Wilt u graag stoppen met roken en lukt dat niet alleen? Dan kan uw huisarts, verloskundige of medisch specialist u helpen met korte ondersteunende adviezen.

Voor intensievere begeleiding kunt u meedoen aan een stoppen-met-rokenprogramma. Dat is gericht op stoppen met roken door verandering van uw gedrag. Professionals helpen u met advies, persoonlijke coaching, telefonische coaching of een groepstraining. Eventueel in combinatie met nicotinevervangers, zoals nicotinepleisters of nicotine zuig- of kauwtabletten, of met geneesmiddelen zoals Nortrilen, Zyban of Champix.

Voor een stoppen-met-rokenprogramma kunt u terecht bij:

De basisverzekering vergoedt:

  • korte ondersteunende adviezen, en
  • 1 keer per kalenderjaar een stoppen-met-rokenprogramma, met de daarbij voorgeschreven nicotinevervangers en geneesmiddelen

Wilt u liever meedoen aan één van de onderstaande programma’s? Dat kan. De aanvullende verzekeringen Optimaal en hoger vergoeden:

  • lasertherapie
  • Allen Carr-training
  • training De Opluchting (videotraining, e-mailtraining of open training van één dag)

Wat u zelf betaalt

Geen eigen bijdrage

Voor deze zorg betaalt u geen eigen bijdrage.
Hoe werkt dat?

Geen eigen risico

Het eigen risico geldt niet voor het stoppen-met-rokenprogramma (inclusief voorgeschreven nicotinevervangers en geneesmiddelen) dat onder de basisverzekering valt. Voor de 3 programma’s die onder de aanvullende verzekering vallen, geldt ook geen eigen risico.
Hoe werkt dat?

Dit moet u zelf doen

U heeft geen verwijzing nodig

Voor het stoppen-met-rokenprogramma heeft u geen verwijzing nodig. Niet voor het programma dat de basisverzekering vergoedt. En ook niet voor de 3 programma’s die onder de aanvullende verzekeringen vallen. 

Voor de nicotinevervangers en de geneesmiddelen moet u een voorschrift (recept) hebben

Voor de nicotinevervangers en geneesmiddelen die bij de behandeling horen moet u een voorschrift hebben van uw huisarts. Of van een medisch specialist, verloskundige of verpleegkundig specialist. Die laatste 3 moeten een aanvraagformulier invullen. U stuurt dit formulier mee met uw declaratie.

Goed om te weten

De algemene regels gelden voor alle zorg en voor iedereen. Er staat bijvoorbeeld in wat nooit wordt vergoed. En welke wijzigingen u moet doorgeven.
Hier is gebruikelijke zorg: de zorg die verpleegkundigen, verloskundigen, huisartsen en medisch specialisten normaal gesproken verlenen. Eenvoudig als het kan, ingewikkelder als het nodig is.

Nog vragen?
Neem gerust contact op met ons Service Center via telefoonnummer 030 639 62 62
Bekijk onze andere contactopties en actuele openingstijden op de pagina Contact.

Vergoedingen A-Z
`

Declareer jij je zorgkosten al via de PNOzorg app?

Meer over de app