Bijna 18 jaar

Tot je 18e verjaardag ben je gratis verzekerd via de Basisverzekering. Nu je bijna volwassen bent, heb je een eigen zorgverzekering nodig. Er zijn twee mogelijkheden: je doet niets en blijft verzekerd zoals je dat nu bent – vaak is dat via je ouders - of je sluit je eigen zorgverzekering bij ons af.

Je doet niets en blijft verzekerd zoals nu

Als je niets doet, blijf je gewoon verzekerd. Let op: de kosten hiervoor worden geïnd bij de verzekeringnemer, meestal een van je ouders. Profiteren je ouders van een collectiviteitskorting? Dan geldt die ook voor jou.

Je sluit je eigen zorgverzekering af

Je kunt ook je eigen zorgverzekering bij ons afsluiten. In dat geval ben je zelf verzekeringnemer en betaal je je eigen premie. Profiteren je ouders van een collectiviteitskorting? Dan geldt die ook nog steeds voor jou. Je hoeft je alleen maar aan te melden bij de Stichting Vrienden van PNOzorg.

Aanvullende verzekering voor jongeren

Verwacht je weinig zorgkosten? Dan is het verleidelijk om alleen een Basisverzekering af te sluiten. Toch kan het slim zijn om je aanvullend te verzekeren. Bijvoorbeeld als je veel sport. 

PNO Buitenland: zonder zorgen op reis

Reis je veel? Dan is het PNO Buitenland dé aanvullende verzekering voor jou. Deze aanvullende verzekering vergoedt alle spoedeisende medische kosten in het buitenland en ook de kosten voor geplande zorg in België en Duitsland. 

Wil je ook een tandartsverzekering? 

Tot je 18e verjaardag wordt alle tandheelkundige zorg vergoed vanuit de Basisverzekering. Na je 18e gebeurt dat niet meer. Wil je je tandartskosten verzekeren? Dat kan met een aanvullende tandartsverzekering. 

Vergelijk onze aanvullende verzekeringen

Nu vergelijken