Kraamzorg

Bij ons krijg je de kosten voor verloskundige hulp vergoed. Hieronder valt ook een tweede-trimesterecho (ook wel 20-weken echo genoemd). De combinatietest (nekplooimeting en serumtest) vergoeden we voor zwangere vrouwen met een medische indicatie die is afgegeven door een huisarts, verloskundige of medisch-specialist. In de vergoedingswijzer kun je precies zien wat we wel of niet voor jou kunnen vergoeden. 

Kraamzorg

Via je Basisverzekering heb je recht op kraamzorg. De PNO Kraamzorg Service regelt graag kraamzorg voor je bij een erkende kraamzorgorganisatie, gebaseerd op jouw voorkeur. Je kunt ook zelf kraamzorg regelen bij een kraamorganisatie naar keuze. Degene die kraamzorg verleent, dient wel gediplomeerd te zijn als kraamverzorgende of als verpleegkundige een kraamaantekening te hebben op haar/zijn diploma.

Aantal uren kraamzorg

Het aantal uren kraamzorg wordt bepaald aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP). Tijdens het intakegesprek dat rond de 34e week van je zwangerschap plaatsvindt, hoor je hoeveel uren kraamzorg je krijgt. Je hebt recht op kraamzorg tot en met de 8e dag na je bevalling. De verloskundige of arts kan dit aantal uren na de bevalling en in de dagen daarna nog bijstellen.

Kraampakket

Heb je een aanvullende zorgverzekering (PNO Top, PNO Excellent) bij ons afgesloten? Dan heb je recht op een kraampakket. Als je je aanmeldt voor kraamzorg, dan krijg je het kraampakket automatisch. Heb je de kraamzorg zelf geregePNOzorg zwangere vrouwld? Dan kun je het kraampakket aanvragen via PNO Kraamzorg Service. Je ontvangt het kraampakket uiterlijk in de 34e week van je zwangerschap via PostNL. 

Aanvragen kraamzorg

Het is verstandig om kraamzorg minimaal vier maanden voor de vermoedelijke bevallingsdatum aan te vragen. Het liefst nog eerder. Je ontvangt namelijk kraamzorg op basis van beschikbaarheid.

Kraamzorg kun je online aanvragen. Je kunt ook bellen met de PNO Kraamzorg Service op 088 668 97 07.