Vakantie

Op vakantie in het buitenland

Met de Basisverzekering heeft elke Nederlander wereldwijd recht op onvoorziene noodzakelijke zorg. Ook op vakantie dus. In de praktijk worden echter niet altijd alle kosten vergoed. Ben je op vakantie en word je ziek? Dan ben je vanuit de Basisverzekering wereldwijd verzekerd tot maximaal het in Nederland geldende wettelijke of marktconforme tarief. Heb je ook PNO Buitenland dan vergoedt deze verzekering de kosten van spoedeisende zorg volledig.

Buitenlandse kosten, Nederlandse vergoeding
De Basisverzekering vergoedt het bedrag dat een behandeling in Nederland zou kosten. In andere landen kunnen de kosten voor zo’n behandeling echter flink oplopen. Moet je bijvoorbeeld een operatie ondergaan in de VS, dan moet je bijbetalen. Ook in Canada, Zwitserland, Japan, China en enkele Zuid-Amerikaanse landen zijn de kosten hoger dan hier. Het kan ook zo zijn dat je in landen als Griekenland of Spanje als toerist naar een privékliniek wordt gebracht. Ook in die gevallen heb je met hogere kosten te maken. Daarnaast moet je rekening houden met je eigen risico. Als je je eigen risico nog niet (geheel) hebt verbruikt, dan kan het zo zijn dat een behandeling in het buitenland geheel of gedeeltelijk voor eigen rekening komt.

Bijkomende kosten vergoed door PNO Buitenland
Bij ongelukken en pech in het buitenland blijft het vaak niet bij medische kosten alleen. Denk bijvoorbeeld aan extra reis-, verblijf- en telefoonkosten (naar de PNO Zorgassistance). Maar ook aan de kosten van opsporings- en reddingsacties of het vervoer van een stoffelijk overschot naar Nederland. Deze kosten worden vergoed door PNO Buitenland.

Nog vragen?
Neem gerust contact op met ons Service Center via telefoonnummer 030 639 62 62
Bekijk onze andere contactopties en actuele openingstijden op de pagina Contact.

Zo ben je goed verzekerd

PNO Buitenland is ontwikkeld om jezelf goed te verzekeren voor onverwachte medische kosten in het buitenland.

Met deze aanvullende verzekering krijg je bij onvoorziene, spoedeisende behandelingen in het buitenland de kosten volledig vergoed (wereldwijd). Dit is vooral prettig wanneer je naar landen buiten Europa reist, waarvan bekend is dat er hoge zorgtarieven zijn. Of naar EEG-landen waar veel privéklinieken zijn zoals Spanje, Turkije, Griekenland en Portugal. Wij adviseren je in dat geval altijd PNO Buitenland af te sluiten. Dat geldt ook wanneer je twijfelt, want de levensstandaard in jouw vakantieland is niet altijd maatgevend voor de medische kosten die daar in rekening worden gebracht.

Voorschieten niet nodig met Europese gezondheidskaart
Het is vervelend als je zorgkosten in het buitenland zelf moet voorschieten. Met een Europese verzekeringskaart, oftewel EHIC, hoef je in het buitenland niet zelf de rekening te betalen om deze later te declareren. De buitenlandse zorgverlener kan met de gegevens op de kaart je kosten rechtstreeks met PNOzorg verrekenen. De persoonsgebonden EHIC vind je op de achterzijde van jouw PNO zorgpas en is geldig in alle EU-landen, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Noord-Macedonië. dit geldt alleen voor zorgverleners die aangesloten zijn bij het sociale zorgstelsel, voor priveklinieken geldt dit niet.

Bel de alarmcentrale
In alle gevallen geldt: neem in noodgevallen altijd contact op met de alarmcentrale, PNO Zorgassistance. De contactgegevens kun je vinden op je zorgpas.
Heb je vragen, bel dan met het PNO Service Center op telefoonnummer 030 - 63962 62.

Je gaat op wereldreis
Ga je op wereldreis? Dan kun je gewoon bij PNOzorg verzekerd blijven als je reis niet langer duurt dan een jaar en je weer terugkomt naar Nederland. PNO Buitenland is geldig voor een reis waarbij je niet langer dan 180 dagen aaneengesloten op reis bent. Ga je echter werken tijdens je reis, dan kan het zo zijn dat je de Nederlandse zorgverzekering moet stopzetten.

Praktische vakantietips

  • Neem het juiste verzekeringsbewijs mee
  • Bewaar alle originele voorschriften en rekeningen van behandelingen
  • Vraag, indien nodig, een medicijnpaspoort aan bij apotheek of huisarts
  • Lees welke regels er gelden voor het meenemen van medicijnen naar het buitenland

Spoedeisende hulp in het buitenland?
Bel altijd met de 24-uursdienst van PNO Zorgassistance: + 31 (0)88 668 97 71