Je blijft werken in Nederland

Verhuizen naar het buitenland en werken in Nederland

Je werkt in Nederland en hebt hier een sociaal belastbaar inkomen maar je verhuist naar een EU/EER- verdragsland of Zwitserland. Dan blijf je bij ons verzekerd. Maar let op: dit geldt niet voor je gezinsleden!

Vraag een E-106 formulier aan

  • Vraag een E-106 formulier aan via het Service Center, vermeld hierbij je adres in het land waar je woont en de namen en geboortedata van je gezinsleden zonder inkomen.
  • Meld je met dit E 106 formulier aan bij een zorgverzekeraar in het land waar je woont (let op: verander niets aan het formulier want dan is het niet meer geldig).


Met dit ingevulde E -106 formulier kun je aantonen dat je bij PNOzorg staat ingeschreven en premie betaalt. Je hoeft dan geen ziektekostenpremie te betalen in het land waar je woont. En wij vergoeden je medische kosten in je woonland volgens het daar geldende zorgstelsel.

Heb je vragen over jouw situatie? We helpen je graag.
Het Service Center is maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08.00 tot 18.00 uur via 030 639 62 62.

Meld je gezinsleden aan in je woonland

Als je gezinsleden geen inkomen uit Nederland ontvangen, dan kunnen zij niet in Nederland verzekerd blijven. Meld hen daarom aan bij een zorgverzekeraar in het land waar je woont via het E 106 Formulier. Wordt je aanvraag goedgekeurd, dan vermeldt deze verzekeraar dit op je formulier en informeert het Zorginstituut Nederland (ZiNl).

Nederlandse zorg voor gezinsleden
Heeft een gezinslid medische zorg nodig tijdens een verblijf in Nederland? Of wil hij/zij hier een (geplande) medische behandeling ondergaan? Neem contact op met het Service Center, we helpen je graag.

Ontvang je inkomen uit meer landen?
Neem contact op met het Service Center via 030 639 62 62