Zorg in het buitenland

Goed verzekerd, ook in het buitenland

Je gaat naar het buitenland voor een vakantie, stage of om er voor langere tijd te werken en/of te wonen. Maar wat betekent dit voor je zorgverzekering en voor de vergoeding van je zorgkosten? Dat hangt onder meer af van het land waar je naar toe gaat en van je persoonlijke situatie.

Check je verzekering vóór vertrek

Voordat je vertrekt, is het zinvol om na te gaan welk verzekeringsbewijs je mee moet nemen, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan als je opeens zorgkosten moet maken in het buitenland. Wil je een behandeling in het buitenland ondergaan? Informeer dan bij de PNO ZorgConsulent naar de mogelijkheden en vraag vooraf altijd om toestemming. Als je gaat wonen, werken of studeren in het buitenland, dan kan er veel veranderen op zorggebied. Onderzoek vooraf goed wat dit voor jouw persoonlijke situatie inhoudt.

Werelddekking

De Nederlandse Basisverzekering, dus ook die van PNOzorg, biedt werelddekking voor (onvoorziene) behandelingen die in Nederland gedekt zouden zijn (tot maximaal het in Nederland geldende tarief). Heb je ook PNO Buitenland afgesloten? Dan krijg je bij onvoorziene (dus spoedeisende) behandelingen 100% van de kosten vergoed. Kijk in de vergoedingen voor de details.

Heb je vragen over jouw situatie? We helpen je graag.
Het Service Center is maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08.00 tot 18.00 uur via 030 639 62 62.

Meer links met informatie over werelddekking en verzekeren in het buitenland: