Preventief medisch onderzoek

Wanneer u zich zorgen maakt over uw gezondheid, kunt u preventief medisch onderzoek laten uitvoeren.

Wat is preventief medisch onderzoek?

Preventief medisch onderzoek is een onderzoek als u nog geen gezondheidsklachten heeft maar wel uw gezondheid wilt checken, bijvoorbeeld een algemeen lichamelijk onderzoek of een onderzoek op hart- en vaatziekten. Door dit onderzoek weet u of u een bepaalde ziekte heeft of kunt krijgen, of dat u een verhoogd risico heeft voor een ziekte of aandoening.

Waar kunt u terecht?

Alleen preventief medisch onderzoek dat is uitgevoerd door een huisarts of medisch speciaIist wordt door ons vergoed.

Welke kosten worden vergoed?

Het hangt van uw aanvullende verzekering en het soort onderzoek af of u de kosten vergoed krijgt. Meer informatie over vergoeding van kosten leest u bij Preventief onderzoek.

In vergoeding gezondheidscheck-up / sportcheck-up leest u meer informatie over een gezondheids- of sportcheck-up. Dit is een persoonlijke gezondheidscheck waarmee uw fitheid en gezondheid worden getest.

Meer weten over een gezonde leefstijl? Bekijk dan vergoeding Gecombineerde leefstijlinterventie bij overgewicht. Een gecombineerde leefstijlinterventie is een combinatie van advies en begeleiding bij gezondere voeding en eetgewoontes, meer bewegen en gedragsverandering.

Hoe vraagt u preventief medisch onderzoek aan?

Bij de ZorgConsulent kunt u een preventief medisch onderzoek, gezondheidscheck-up of sportcheck-up aanvragen. Ook geven de ZorgConsulenten informatie over de preventiecursussen die PNOzorg aanbiedt, waarmee eventuele gezondheidsklachten kunnen worden voorkomen. Daarnaast geven ze informatie en tips over gezond leven en bewegen.

Zorgadvies nodig?

Bel de PNO ZorgConsulent. Onze ZorgConsulenten weten welke instanties er zijn en denken graag met u mee. Ook zijn ze goed op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving.

 

Telefoon: 0800 020 00 04 (gratis), kies voor optie 2 of stuur een e-mail naar zorgconsulent@pnozorg.nl. Bekijk de actuele openingstijden op onze contactpagina.