Ondersteuning voor mantelzorgers

U bent mantelzorger wanneer u langdurig en onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon. Dat kan bijvoorbeeld een partner, ouder, kind, buurman of vriend zijn. Bent u mantelzorger? Dan zorgen we graag goed voor u.

ZorgConsulent wijst mantelzorger de weg

We willen voorkomen dat u overbelast raakt door uw zorgtaken. Wordt het u even te veel? Bij de ZorgConsulent kunt u terecht voor een luisterend oor, praktische tips en informatie over mantelzorg in Nederland. 

Wilt u er bijvoorbeeld even tussenuit of krijgt u als mantelzorger zelf een ziekenhuisopname? Dan bespreken de ZorgConsulenten de verschillende mogelijkheden met u.

De ZorgConsulent weet welke instanties er zijn, waar ze zitten en wat ze u bieden. Ook zijn onze ZorgConsulenten goed op de hoogte van de wet- en regelgeving, zoals de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) en het persoonsgebonden budget (pgb).

Onze ZorgConsulenten denken met je mee en geven advies toegespitst op jouw situatie. Ook wanneer je alleen behoefte hebt aan een luisterend oor kun je bij hen terecht. Neem gerust contact op voor een goed gesprek.

Bereikbaarheid van de PNO ZorgConsulent

Een aanvraag bij de PNO ZorgConsulent kun je doen via MijnPNO of op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur via het gratis telefoonnummer 0800 020 00 04.