Wachtlijstbemiddeling

Wist je dat de PNO ZorgConsulenten kunnen bemiddelen bij het verkorten van wachttijden? Voor 90 procent van de gevallen heeft dat in het verleden zijn vruchten afgeworpen. Zeker de moeite waard dus. Wat de ZorgConsulenten precies voor jou kunnen betekenen op het gebied van wachtlijstbemiddeling, lees je hieronder.

Verkorten wachttijd bij eerste consult

Is er een lange wachtlijst voor een eerste consult in het ziekenhuis? Dan kan de ZorgConsulent bemiddelen bij het vinden van een ander ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum. Een nieuwe verwijzing van je huisarts is voldoende om de bemiddeling in gang te zetten.

Verkorten wachttijd bij operatie

Ben je al bij een specialist geweest, maar sta je op een lange wachtlijst voor een operatie? Neem in dat geval altijd contact op met onze ZorgConsulent om te bespreken wat er in jouw situatie mogelijk is. In veel gevallen kan hij of zij iets voor je betekenen.

Zijn er uitzonderingen?

Als je specialistische zorg nodig hebt of naar een specifiek ziekenhuis moet, kun je op een wachtlijst komen. Valt het onderzoek onder de zogenaamde treeknorm? Dan kunnen onze ZorgConsulenten de wachttijd helaas niet voor je verkorten.

Een ander voorbeeld zijn de wachttijden voor de GGZ, die vrijwel onmogelijk te beïnvloeden zijn. Bijna alle GGZ-zorgverleners hebben namelijk te maken met extreem lange wachttijden waar de ZorgConsulent helaas niet omheen kan.

Meer informatie over de maximaal aanvaardbare wachttijden in de zorg

ZorgConsulent voor kwaliteitsgegevens over ziekenhuizen

Ook voor informatie over de kwaliteit van ziekenhuizen kun je bij de ZorgConsulent terecht. Wist je dat deze informatie ook kunt raadplegen via de Zorgzoeker? Mocht je daarna nog vragen hebben, dan helpt de ZorgConsulent je graag verder.

Advies over persoonlijke situatie

Wil je advies over jouw persoonlijke situatie? Neem dan gerust contact op met onze ZorgConsulenten. Zij bekijken samen met jou wat wél mogelijk is en welke stappen je daarvoor het beste kunt nemen.

Bereikbaarheid van de PNO ZorgConsulent

Een aanvraag bij de PNO ZorgConsulent kun je doen via MijnPNO of op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur via het gratis telefoonnummer 0800 020 00 04.