Basisverzekering

Nieuws! PNOzorg gaat in 2023 verder onder de naam ONVZ. Bent u geïnteresseerd in onze zorgverzekeringen? Bekijk dezelfde pakketten dan op de website van ONVZ.

Lees meer op de website van ONVZ

Iedereen kan bij PNOzorg de Basisverzekering afsluiten. Wist u dat de vergoedingen van de Basisverzekering bij alle zorgverzekeraars hetzelfde zijn? Dat komt omdat de overheid elk jaar bepaalt welke zorgkosten standaard via de Basisverzekering worden vergoed.

In de Basisverzekering zijn de volgende vergoedingen opgenomen: 

  • Geneeskundige zorg
  • Mondzorg tot 18 jaar
  • Geneesmiddelen
  • Hulpmiddelen
  • Ziekenhuisverblijf
  • Vervoer in verband met het ontvangen van zorg

In de Vergoedingen ziet u precies wat er vergoed wordt. Bekijk ook de zorgverzekeringkaart.

Bij PNOzorg is het niet nodig om u zorgen te maken over contracten. Voor bijna alle zorgsoorten bieden wij namelijk een restitutievergoeding. Dat betekent dat u overal naartoe kunt en u er geen rekening mee hoeft te houden of PNOzorg een contract heeft afgesloten met uw zorgverlener. Dat heeft namelijk geen invloed op uw vergoeding. U heeft gewoon recht op de vergoeding die bij uw verzekering hoort. Bij PNOzorg staat vrije keuze voorop.

Alleen bij ongecontracteerde zorgverleners in wijkverpleging en ggz hanteert PNOzorg maximale vergoedingen (onze basisverzekering heet daarom een combinatieverzekering). Onze ZorgConsulenten helpen u graag om de zorg te vinden die bij u past.

Premie Basisverzekering

De premie voor de Basisverzekering is € 134,50 per maand. U kunt deze maandpremie verlagen door te kiezen voor een vrijwillig eigen risico

Wat betaalt u zelf?

Iedereen die in Nederland verzekerd is, betaalt vanuit de Basisverzekering het eerste deel van zijn of haar medische kosten zelf. Dit bedrag noemen we het verplichte eigen risico. Het verplichte eigen risico voor het jaar 2022 is € 385. Dit bedrag wordt jaarlijks vastgesteld door de overheid.

Daarnaast moet u, los van het verplichte eigen risico, van sommige medische kosten een deel zelf betalen. Dat heet de eigen bijdrage. De betreffende bedragen worden net als het verplichte eigen risico jaarlijks vastgesteld door de overheid.

Tot slot is er nog het vrijwillig eigen risico. Kiest u voor een vrijwillig eigen risico bovenop het verplichte eigen risico? Dan gaat uw premie omlaag. Bij een maximaal vrijwillig eigen risico van € 500 daalt de maandpremie naar € 114,50. Uw eigen risico wordt dan € 385 + € 500 = € 885, per jaar.

De Basisverzekering van PNOzorg wordt aangeboden door ONVZ. Ook bestaat deze onder het label ONVZ en VvAA zorgverzekering. Er zijn geen inhoudelijke verschillen.

Profiteer ook van optimale vrije zorgkeuze, onze handige app en snelle uitbetaling.

Bereken premie