Zorgverzekering met vrije keuze

U neemt graag uw eigen beslissingen. Ook als het gaat om uw gezondheid en die van eventuele gezinsleden. Bij PNOzorg staat vrije keuze voorop.

Vrije keuze is ons uitgangspunt. U kiest zelf naar welke dokter, medisch specialist of andere zorgverlener u gaat.

Ook profiteren van optimale keuzevrijheid?

Bereken premie

Heeft mijn zorgverlener een contract?

Het grote verschil tussen een restitutieverzekering en naturaverzekering is de vrije keuze. Een naturaverzekering vergoedt verzekerde zorg alleen volledig als de zorgverlener een contract heeft met de (natura)zorgverzekeraar. Heeft de zorgverlener geen contract met deze (natura)zorgverzekeraar? Dan moet u soms een behoorlijk deel zelf betalen. Afhankelijk van de situatie kan dat uw vrije keuze beperken.

Bij PNOzorg is het niet nodig om u zorgen te maken over contracten. Voor bijna alle zorgsoorten bieden wij namelijk een restitutievergoeding. Dat betekent dat u overal naartoe kunt en u er geen rekening mee hoeft te houden of PNOzorg een contract heeft afgesloten met uw zorgverlener. Dat heeft namelijk geen invloed op de vergoeding. U heeft gewoon recht op de vergoeding die bij de verzekering hoort.

Uitzondering hierop zijn de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en wijkverpleging (thuiszorg). Binnen deze twee zorgsoorten zien we namelijk dat een kleine groep zorgondernemers onnodig veel gebruikmaakt van onze uitgebreide dekkingen. Daarom hanteren we alleen voor de ggz en wijkverpleging sinds 1 januari 2021 maximale vergoedingen als u naar een zorgverlener gaat die geen contract met ons heeft. Gaat u naar een zorgverlener die wel een contract met ons heeft? Dan heeft u gewoon recht op de volledige vergoeding.

Goed om te weten