PNO Buitenland

Nieuws! PNOzorg gaat in 2023 verder onder de naam ONVZ. Bent u geïnteresseerd in onze zorgverzekeringen? Bekijk dezelfde pakketten dan op de website van ONVZ.

Lees meer op de website van ONVZ

PNOzorg Vrijheid.jpg

Zonder zorgen op reis!

Nederlanders reizen steeds meer. De dekking die de basisverzekering in het buitenland biedt, is voor veel mensen niet voldoende. Daarom heeft PNOzorg: PNO Buitenland. Een aanvullende verzekering voor alle medische kosten in het buitenland.

Medische hulp in het buitenland is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt als u op reis gaat. Maar als u in het buitenland tóch hulp nodig hebt, wilt u niet voor onverwachte kosten staan. Veel Nederlanders sluiten daarom naast hun aanvullende verzekering een reisverzekering af. Dit is echter niet altijd noodzakelijk. De kans is dan groot dat u deels dubbel verzekerd bent.

Maximale reisduur van 180 dagen
Er geldt een maximale reisduur. U bent verzekerd als u voor maximaal 180 dagen naar het buitenland vertrekt. Houdt u rekening met het volgende:

  • de maximale reisduur van 180 dagen geldt ook als u voor deze periode in het buitenland gaat werken, maar officieel in Nederland blijft wonen én in Nederland voor de basisverzekering verzekerd blijft
  • vertrekt u voor langere tijd, voor werk, vakantie of welke reden dan ook? Dan bent u niet verzekerd, ook niet de eerste 180 dagen. Tussentijds even in Nederland zijn maakt dit niet anders

Spoedeisende medische kosten
PNO Buitenland vergoedt álle spoedeisende medische kosten in het buitenland. Dat klinkt logisch, maar dat is het niet. Zo vergoedt de basisverzekering zorgkosten in het buitenland tot het bedrag dat die behandeling in Nederland kost. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Zwitserland kan een behandeling tot vijf keer duurder zijn dan in Nederland. Het verschil moet u dan zelf bijbetalen. PNO Buitenland neemt dit risico op bijbetalen weg. Waar ter wereld u ook bent.

Kosten voor verblijf en vervoer
Naast de vergoeding van kosten voor spoedeisende zorg, vergoedt PNO Buitenland ook de extra kosten van verblijf en vervoer. Voor bijvoorbeeld het eerder terugkeren van uw reis vanwege een ernstig ongeval of overlijden van een reisgenoot of een familielid.

Eén aanspreekpunt
Als u iets overkomt op reis, neem dan direct contact op met PNO Zorgassistance. Zij zijn altijd bereikbaar op
telefoonnummer +31 (0) 88 668 97 71 en helpen u met medische hulp en advies over geneeskundige zorg. Zo zorgen zij onder andere voor (de vergoeding van) de vlucht terug naar huis, extra verblijf en vervoer van u en uw reisgenoten.

Uniek: ook voor geplande zorg
Voor geplande reguliere zorg kunt u met PNO Buitenland ook terecht in België en Duitsland. Moet u bijvoorbeeld een heupoperatie ondergaan en zijn de wachtlijsten in Nederland erg lang, dan kunt u zonder extra kosten in deze buurlanden een ziekenhuis kiezen. Bij een geplande (dag)opname is vooraf onze toestemming nodig.

Vragen over PNO Buitenland? Bel met het Service Center via 030 639 62 62.

Vergoedingen bekijken? Ga naar de Vergoedingen.
De zorgverzekeringskaart voor PNO Buitenland kunt u hier bekijken.

Profiteer ook van optimale vrije zorgkeuze, onze handige app en snelle uitbetaling.

Bereken premie

Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Kinderen tot 18 jaar zijn altijd gratis meeverzekerd op de meest uitgebreide aanvullende verzekering (Top en Excellent uitgezonderd) van een van de ouders. Dit geldt ook voor de tandartsverzekering. Het is wel noodzakelijk de verzekering voor uw kind(eren) aan te vragen.

Collectiviteitskorting

Bij PNOzorg kunt u collectiviteitskorting krijgen. Daarmee profiteert u van voordeel op uw premie, ook als u een (kleine) ondernemer bent. Heeft u werkgever geen collectief contract afgesloten? Dan kunt u korting krijgen op uw aanvullende verzekeringen.

PNO Buitenland zonder Basisverzekering

Sluit u bij ons een PNO Buitenland verzekering af zonder Basisverzekering? Dan betaalt u 50% meer premie voor deze aanvullende verzekering.

Vergelijk onze aanvullende verzekeringen

Nu vergelijken