Collectiviteitskorting

Een lagere collectiviteitskorting

Als je een zorgverzekering afsluit via je werkgever of een ander collectief, krijg je vaak korting op je zorgpremie. Klinkt logisch, toch? Maar volgens de overheid draaien verzekerden zonder collectieve zorgverzekering nu op voor de kosten hiervan. En dat is niet eerlijk. Daarom mogen zorgverzekeraars sinds 1 januari minder hoge collectieve kortingspercentages aanbieden.

Verandert er nog meer?

Sinds 1 januari 2020 stelt de overheid ook strengere eisen aan de zogeheten zorgafspraken binnen collectieve zorgverzekeringen. Deze afspraken helpen verzekerden om (op termijn) gezonder te leven en dus ook minder zorgkosten te maken. De overheid vindt namelijk dat de toegevoegde waarde van deze afspraken nu vaak niet duidelijk is. Op basis van deze afspraken kan een zorgverzekeraar een korting tot maximaal 5% op de basisverzekering bieden.

Wat betekent dit voor je?

Sinds 2020 krijg je dus maximaal 5% korting op je basisverzekering. Let op: hoe hoog je korting precies is, hangt af van de afspraken met je collectief. Over een jaar kijkt de overheid of de korting nog verder omlaag moet of gelijk kan blijven. Dat je door deze overheidsmaatregel minder korting krijgt, is natuurlijk niet fijn. Daarom doen wij er vanuit PNOzorg alles aan om je te compenseren door de zorgpremie zo min mogelijk te laten stijgen.

Wij zijn namelijk een stichting zonder winstoogmerk. We hebben geen aandeelhouders, alles draait om het belang van onze verzekerden.

Je ziet je nieuwe premie op je polisblad of in MijnPNO.

Wil jij ook profiteren van de collectiviteitskorting van PNOzorg?

Bereken nu je premie

Nog vragen?
Neem gerust contact op met ons Service Center via telefoonnummer 030 639 62 62
Bekijk onze andere contactopties en actuele openingstijden op de pagina Contact.