Gezondheidsvragen

Wat zijn gezondheidsvragen? En waarom moet u deze beantwoorden?

U kunt bij PNOzorg altijd een basisverzekering afsluiten. Dit geldt ook voor de aanvullende verzekeringen Start en Plus. Wilt u een van onze meest uitgebreide verzekeringen zoals Optimaal, Top of Excellent? Dan stellen wij u een aantal gezondheidsvragen. Dit doen wij om de verzekeringen voor alle verzekerden betaalbaar te houden.

Als u een aanvullende verzekering Start of Plus wilt afsluiten, hoeft u geen aanvullende vragen te beantwoorden. Deze pakketten zijn vergelijkbaar met de meeste aanvullende verzekeringen van andere zorgverzekeraars. Kiest u een van deze pakketten, dan heeft u een goede aanvullende verzekering gekozen.

U wilt meer zekerheid

Wilt u meer zekerheid, dan kunt u kiezen uit een van onze drie meest uitgebreide verzekeringen Optimaal, Top en Excellent. Deze verzekeringen bieden een zeer uitgebreide vergoeding voor onder andere fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en diëtetiek. De prijs en de vergoedingen zijn niet te vergelijken met aanvullende verzekeringen van andere zorgverzekeraars.

Om te zorgen dat de premie voor alle verzekerden betaalbaar blijft, stellen wij u gezondheidsvragen als u een van de meest uitgebreide aanvullende verzekeringen of een uitgebreide Tandplus-verzekering aanvraagt. Op basis van uw antwoorden kunt u een ander aanbod krijgen. Bijvoorbeeld als blijkt dat het risico groot is op hoge kosten.

Voorziene en onvoorziene kosten

Een verzekering afsluiten doe je om verzekerd te zijn voor onvoorziene kosten. Dit zijn kosten die bij het aanvragen van de verzekering niet te verwachten waren. U moet bijvoorbeeld naar het ziekenhuis voor een gebroken been. De kosten van uw ziekenhuisopname worden volledig vergoed uit de basisverzekering. Dit zijn onvoorziene kosten.

Weet u dat u binnenkort een operatie moet ondergaan en daarna regelmatig naar de fysiotherapeut moet? Of u heeft een chronische aandoening en gaat al jaren regelmatig naar een fysiotherapeut? Dan noemen we dit voorziene kosten. Bij onder meer ivf, fysiotherapie, mondzorg, tandzorg, orthodontie, brillen en lenzen zijn vaak vooraf kosten te verwachten.

Wettelijk verplicht

Een basisverzekering is een wettelijk verplichte verzekering. Wij accepteren dan ook iedereen die verplicht is een basisverzekering te hebben. Hierbij maakt het dus niet uit of u oud, jong, ziek of gezond bent. Dus ook als u weet dat u in de toekomst zorgkosten gaat maken. Voor de basisverzekering geldt de zogenoemde ‘risicoverevening’. Dit betekent dat alle zorgverzekeraars de te verwachten kosten voor de basisverzekering bij elkaar optellen. Het totale bedrag wordt eerlijk tussen hen verdeeld.

Kosten en inkomsten in balans

Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Iedere zorgverzekeraar bepaalt zelf welke vergoedingen in de aanvullende verzekeringen zitten. Er geldt voor de aanvullende verzekeringen geen ‘acceptatieplicht’. Ook geldt geen risicoverevening zoals bij de basisverzekering. Om de premie betaalbaar te houden voor alle verzekerden moeten de kosten en inkomsten in balans zijn. Te veel kosten betekent een verhoging van de premie. Dat vinden wij niet eerlijk voor onze verzekerden die al een verzekering bij ons hadden. 

Nog vragen?
Neem gerust contact op met ons Service Center via telefoonnummer 030 639 62 62
Bekijk onze andere contactopties en actuele openingstijden op de pagina Contact.